dEUS maakte beste Belgische nummer aller tijden

dEUS maakte beste Belgische nummer aller tijden

Foto: ©GOEDEFROIT MUSIC

‘Suds & Soda’ van dEUS is het favoriete Belgische nummer aller tijden van de luisteraars van Studio Brussel. Het staat op nummer 1 in ‘De 100 van Eigen Kweek’ en stoot daarmee ‘My Heroics, part one’ van Absynthe Minded van de troon.

De voorbije week stond op Studio Brussel helemaal in het teken van Belgische muziek. Tijdens De week van eigen kweek werden alleen nummers gespeeld van Belgische artiesten of groepen. In ludieke filmpjes deelden de rockers van Editors, de tieneridolen van Bastille en de Nederlanders van De Jeugd van Tegenwoordig de kijkers mee dat hun muziek een hele week niet te horen zou zijn.

De apotheose van de week was de lijst De 100 van Eigen Kweek, waarbij de luisteraars van de radiozender net als vorige jaren konden stemmen voor hun favoriete Belgische nummers.

De grote winnaar werd dEUS, dat met Suds & Soda op de eerste plaats in de lijst staat. Met zes nummers in de lijst bleek de band van Tom Barman en Mauro Pawlowski ook de populairste Belgische groep. Het is ook de enige band die met twee songs in de top 10 staat, want Instant Street strandde op de vijfde plaats.

Het is de eerste keer dat Suds & Soda op de eerste plaats staat in de lijst. De voorbije twee jaar stond My Heroics, part one van Absynthe Minded nog op nummer 1, maar dat nummer zakte nu naar de derde plaats. Housewife van Daan steeg dan weer één plaatsje en staat op nummer 2.

Opvallende nieuwkomers in de lijst zijn Alors on danse (44) en Formidable (38) van Stromae, Gold (52) van Gabriel Rios en We can only live today (42) van Netsky ft. Billie. Met onder meer Ik hou van u van Noordkaap en Is it van Triggerfinger verdwenen ook enkele klassiekers uit de lijst.

Dit is de volledige top 10:

1. Suds & Soda - dEUS

2. Housewife - Daan

3. My Heroics, Part One - Absynthe Minded

4. Can’t Live In A Living Room - Red Zebra

5. Instant Street - dEUS

6. All This Dancin’ Around - Triggerfinger

7. Help - Channel Zero

8. Synrise - Goose

9. Champagne - Millionaire

10. Hard Times - The Scabs

De volledige top 100 vind je hier.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees