Standard-sterkhouders lijken nu al op weg naar de uitgang

Standard-sterkhouders lijken nu al op weg naar de uitgang

Foto: Photo News

Standard verlengde gisteren het contract van Geoffrey Mujangi Bia, maar eerder kondigden sterkhouders Michy Batshuayi en Paul-José Mpoku al aan dat ze meer dan waarschijnlijk na dit seizoen wegtrekken uit Luik. En zij zijn niet alleen. Spelen ze in Luik voor een transfer of voor de titel?

Trainer Guy Luzon wacht de moeilijke taak om de komende weken de jongens die aan een transfer denken met hun gedachten bij de Jupiler Pro League te houden. En dat zijn er nogal wat. Nadat topschutter Michy Batshuayi (20) Sclessin een zucht van opluchting deed slaken door te zeggen dat hij zou blijven, voegde hij daar enkele weken later aan toe dat dit wel degelijk zijn laatste maanden bij Standard zijn. In de winterstop toonden Benfica en volgens Nederlandse bronnen PSV al interesse. 

Ook Paul-José Mpoku (21) lijkt vertrekkensklaar. De creatieve middenvelder lijkt er maar niet uit te komen met de club, al zijn de twee nog steeds on speaking terms. Dat hield de Belgische Congolees wel niet tegen om te zeggen dat hij ‘vijfennegentig procent zeker is dat hij de club verlaat’. Hij werd intussen al gelinkt aan Wolfsburg en enkele andere buitenlandse clubs.

De derde sterkhouder is William Vainqueur (25), die afgelopen zomer slechts door een ultieme inspanning van Roland Duchâtelet in Luik gehouden kon worden. De Fransman tekende een contract voor drie jaar, maar daar zit wel een clausule in die zegt dat hij voor zes miljoen euro kan vertrekken. Dat zou geen probleem mogen zijn voor Engelse clubs als Newcastle, Southampton en Sunderland, die hem al geruime tijd volgen.

Dan zijn er nog de WK-gangers. Eiji Kawashima (30) liet in januari verstaan dat hij wel zin had in een avontuur in Spanje of Italië. Op zijn leeftijd is het komende WK dé kans zich in de kijker te spelen. ‘Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging’, liet de Japanner toen verstaan. Met Yohann Thuram lijkt Standard zijn opvolger al klaar te hebben.

De Ghanese rechtsback Daniël Opare (23), die zijn plaats sinds afgelopen weekend wel kwijt is aan Ronnie Stam (29), hoopt eveneens zich in Brazilië in de kijker te spelen. Het contract van Opare loopt na dit seizoen af. Er werden al een paar grote Italiaanse en Franse clubs genoemd, waardoor Standard bijzonder diep in de buidel zou moeten tasten om Opare nog aan boord te houden. Voorlopig hapte de snelle Ghanees nog niet toe op de Luikse aanbiedingen.

Centrale verdedigers Kanu (29) en Tal Ben Haim (31) sluiten het rijtje. De sterke Braziliaanse verdediger raakte zijn plaats kwijt aan Dino Arslanagic (20). Maar toen hij onverwacht weer een basisplaats kreeg van trainer Guy Luzon, ging hij tegen AA Gent twee keer de mist in. Bovendien zitten de onderhandelingen over een contractverlenging serieus in het slop.

Ook Standard-trainer Luzon heeft trouwens nog maar een contract tot het einde van het seizoen.

Standard-trainer Luzon laat in onze digitale krant verstaan dat hij vanavond misschien opnieuw zal roteren. Welke spelers hij aan de kant zal laten lees je hier.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.