Dieven roven kassa dierenspeciaalzaak leeg

Grembergen -

De lokale politie heeft vrijdag twee Roemeense mannen opgepakt die kort na 13 uur dierenspeciaalzaak Droopy op de Zeelsebaan hadden bestolen.

Het duo had zeshonderd euro uit de kassa gegraaid en was daarna op de loop gegaan.

‘De mannen vroegen aan een van onze werkneemsters informatie over een hondenhok dat achterin de zaak stond’, vertelt zaakvoerder Danny Van Puyenbrouck van Droopy. ‘Ze stapten alle drie samen naar het hok, maar een van de twee mannen keerde al snel terug. Mijn werkneemster ging hem achterna, maar de man had in die korte tijd de kassa al opengebroken. Hij had er alle bankbriefjes uitgenomen en sloeg daarna samen de andere man op de vlucht.’

De werkneemster verwittigde meteen haar collega die op dat moment lunchpauze had en de vrouw zette de achtervolging in op de dieven. Ze slaagde er niet meer in om de daders in de kraag te vatten. De werkneemster zag wel hoe een auto met gierende banden wegscheurde van op een vlakbij gelegen parking.

De politie had kort daarna meer succes. ‘Het tweetal kon snel worden onderschept door politiemensen die in de buurt waren’, zegt woordvoerder Caroline Jonckers van het parket in Dendermonde. ‘De mannen werden meteen opgepakt. Het parket zal later beslissen wat er met de twee precies zal gebeuren.’

De daders werden opgepakt in het centrum van Dendermonde. Of de bestuurder die met de auto van de parking reed iets met de zaak te maken heeft, is voorlopig niet duidelijk.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio