Wielrenners vergeleken met soldaten, met hun fiets als wapen

Gent-Wevelgem brengt eerbetoon aan WO I-helden

Gent-Wevelgem brengt eerbetoon aan WO I-helden

Vorig jaar passeerde Gent-Wevelgem ook al onder de Menenpoort. Foto: pli

Ieper -

De 76ste editie van Gent-Wevelgem krijgt de ondertitel In Flanders Fields. Dat moet de band tussen wielrennen en de Eerste Wereldoorlog benadrukken. ‘Sport onderstreept de universele boodschap van vrede, vriendschap en ethische principes’, zei Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) bij de voorstelling van de wielerklassieker in Ieper.

Gent-Wevelgem staat dit jaar in het teken staat van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog en krijgt daarom als ondertitel In Flanders Fields. De 76ste editie van de wielerklassieker werd gisteren symbolisch voorgesteld in het In Flanders Fields Museum in Ieper.

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) noemde 2014 een symbolisch mooi moment om honderd jaar na datum de band tussen het wielrennen en de Eerste Wereldoorlog te benadrukken.

‘Sport onderstreept de universele boodschap van vrede, vriendschap en ethische principes. Gent-Wevelgem komt voorbij aan heel wat begraafplaatsen, monumenten en relicten van de Groote Oorlog. Het is dus passend dat we die link leggen.’

Lees meer in Het Nieuwsblad Oostende-Westhoek van dinsdag 11 maart.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio