Een overzicht van 14 jaar bouwen en verbouwen

Sint-Niklaas -

De werken voor de uitbreiding van de Stedelijke Basisschool De Droomballon begonnen in 2000. Toen werd de oude turnzaal omgebouwd tot een refter en twee klaslokalen. ‘Die nieuwe refter kan sindsdien ook gebruikt worden door de verenigingen’, zegt directeur Ludwig De Meyer. ‘Een eigen turnzaal hadden we niet nodig vermits onze leerlingen gebruik maken van het Stedelijk sportcentrum De Mispelaer vlak naast de school.’

In 2008 startten de plannen voor een nieuwe uitbreidingsronde die uiteindelijk gerealiseerd werd in 2011 met de bouw van een volledige nieuwe vleugel met daarin een fietsberging, de klaslokalen voor de 4de, 5de en 6de leerjaren met een administratieve vleugel. Tezelfdertijd werd ook de kleuterschool fors uitgebreid.

Dit jaar start de derde en meteen ook laatste fase met de bouw van nog eens vier klassen en de afwerking van de speelplaats.

‘De werken starten tijdens de zomervakantie, zodat de impact op het schoolleven zo minimaal mogelijk is’, benadrukt De Meyer. ‘Tegen eind december moet alles klaar zijn zodat we na de kerstvakantie volledig in het nieuw zullen zitten’.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio