Aneth wordt Petite Aneth vanaf 18 maart

Aneth wordt Petite Aneth vanaf 18 maart

Topchef Paul Hendrickx (links): ‘Het waren topjaren.’ Foto: mvn

Brugge -

Topchef Paul Hendrickx heeft tijdens het voorbije weekend afscheid genomen van zijn klanten. Hij stopt met zijn gastronomisch restaurant Aneth.

Chef Paul Hendrickx merkt op dat de Belgen steeds minder tijd hebben voor een gastronomische maaltijd. Ze willen tijdens het weekend zaken combineren. Topgastronomie is volgens de chef steeds moeilijker geworden.

‘Ik ben tevreden met wat ik heb opgebouwd in die zestien jaar dat ik chefkok was’, zegt hij. ‘Als chef heb ik een Michelinster binnengehaald voor de zaak en heb ik vijf wedstrijden gewonnen. Ook mijn personeel ging in al die jaren met heel wat prijzen lopen. Het waren topjaren.’

Paul leerde de stiel in Franse restaurants. Hij wou na zijn legerdienst terugkeren naar Frankrijk, maar de laatste maand van zijn legerdienst leerde hij zijn echtgenote kennen en bleef hij uiteindelijk in ons land. Nu is Paul aan nieuwe uitdagingen toe en werkt hij als consultant voor bedrijven die bezig zijn met voeding. Op termijn wil hij een tapasbar opstarten. Nu wil Paul de opstart begeleiden van het restaurant Petite Aneth, dat zal gerund worden door zijn echtgenote Roseanne en zijn chef David Crabbe. ‘Het terras wordt uitgebreid en in de namiddag zullen pannenkoeken en wafels geserveerd worden.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio