Lerares belooft mannen leuke avond in ruil voor geld

Lerares Maria D. (44) uit Sint-Niklaas hield er na haar uren in het klaslokaal een ‘actief’ sociaal leven op na. De vrouw sprak via een datingsite af met mannen en beloofde hen een ‘leuke avond’.

bfs

Niet zomaar, want in ruil vroeg de leerkracht om haar een som geld te lenen. Dat deed ze telkens onder de valse naam Mieke Mertens.

Op die manier slaagde D. erin om twee mannen in Sint-Gillis-Waas in totaal 3.400 euro te ontfutselen. Die zagen hun centen nooit terug en dienden klacht in bij de politie. Tijdens het proces van D. voor de correctionele rechtbank in Dendermonde bleef de vrouw volhouden dat ze niets met de zaak te maken had en beide mannen niet kende. Maar de bewijslast tegen D. was overweldigend.

Een geschriftexpert ontdekte dat de vrouw dezelfde schrijffouten maakte als op de documenten die ze met Mieke Mertens ondertekende en beide mannen konden ook het huis van de vrouw haarfijn beschrijven. Openbaar aanklager Tom van den Hende had een celstraf van zes maanden gevraagd omdat er ook al heel wat precedenten waren. De rechter in eerste aanleg in Dendermonde volgde de vraag van het openbaar ministerie helemaal. Maria ‘Mieke Mertens’ D. werd maandag veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van zes maanden. De vrouw moet ook een effectieve geldboete betalen van 550 euro.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio