Nieuwe app wist geschiedenis met ex

© Shutterstock

Raak je maar niet over je ex omdat er nog veel tedere herinneringen aan jullie relatie op Facebook staan? Dan kan je deze nu allemaal in één ruk wissen.

vwh

Het is uit, maar je kijkt nog vaak naar de lieve berichtjes die hij zond. Om nog maar te zwijgen van jullie mooie foto’s die nog steeds in een digitaal album staan. Wie ooit een relatie op de klippen zag lopen, kan het wellicht bevestigen: door een romantische Facebook-geschiedenis blijft je liefdesverdriet langer aanslepen dan je zou willen.

Maar dankzij ‘Killswitch’, een nieuwe app ontwikkeld door Erica Mannherz en Clarade de Soto uit New York, kan het verwerkingsproces net sneller gaan. Als je echt klaar bent om je ex te vergeten, welteverstaan. ‘Een van onze vriendinnen laat haar profiel offline halen na elke breuk. Maar als ze zich dan opnieuw aanmeldt, wordt ze geconfronteerd met pijnlijke herinneringen aan mooie momenten’, zeggen de bedenksters.

Zo’n drastische maatregel hoef je in de toekomst niet meer te nemen. Dankzij hun app – te downloaden voor slechts 70 cent – kan je de persoon die je wenst te vergeten aanduiden. De app analyseert vervolgens jullie Facebookgeschiedenis en wist alle informatie: van berichten en statussen tot foto’s en gedeelde albums. En je ex zelf? Die merkt er niets van. Klein nadeel: de app zal niet werken als je geen Facebook-vrienden bent met je ex.

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie