'Ilse De Meulemeester zit in de schulden'

'Ilse De Meulemeester zit in de schulden'

Foto: pn

Mocht je als BV vergeten zijn hoe je er financieel voorstaat, dan is er nog TV Familie om je rekening te maken. Deze week bestudeert het blad de geldzaken van Ilse De Meulemeester, die er niet goed zou voorstaan.

Ilse De Meulemeester zit al een tijdje in Frankrijk, maar met haar onderneming gaat het ondertussen niet goed. Uit de jaarrekeningen van het laatst bekende boekjaar, 2012, blijkt namelijk dat Ilse voor 1.7 miljoen schulden heeft. Met haar bedrijf maakte ze volgens TV Familie ook nog eens 54.000 euro verlies.

Dat klinkt dramatisch, maar volgens Thierry Debels, gastprofessor Economie aan de VUB, hoeft dat geen ramp te zijn. 'Ik stel meteen vast dat Ilse over een groot eigen vermogen beschikt. Een groot kapitaal. Ze heeft bovendien niet veel verlies overgedragen naar dit jaar, en dat is goed', zegt hij. 'Maar ondanks die situatie begint de tijd toch de dringen', zegt Debels. 'We kunnen stellen dat de onderneming dankzij het grote eigen kapitaal wel tegen een stootje kan. Al zal er nu wel bijgestuurd moeten worden. Maar we zien dat Ilse in 2013 een nieuwe vennootschap heeft opgericht. Het is een bvba, maar veel meer is er nog niet over bekend.'

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees