Parlementsleden Vlaams Belang reizen naar Krim

Jan Penris (archieffoto) Foto: BELGA

Drie Vlaams Belangers die in het Vlaams Parlement zitten, gaan op het Oekraïense schiereiland Krim toekijken of het komende referendum eerlijk verloopt. Eerder liet Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans verstaan dat zijn partij daarin geen interesse had.

De ngo Eurasian Observatory for Democracy and Elections (EODE), met zetels in Brussel en Moskou, had extreemrechtse en eurosceptische Europese partijen uitgenodigd voor het referendum op de Krim zondag. De inwoners van de Krim zal de vraag voorgelegd worden of ze willen dat de Oekraïense regio zich aansluit bij Rusland. Het Westen beschouwt het referendum als ongrondwettelijk en zal de uitslag niet erkennen.

Drie parlementsleden van het Vlaams Belang zijn op de uitnodiging van de ngo ingegaan, zo bevestigt Vlaams parlementslid Jan Penris, die samen met Frank Creyelman en Christian Verougstraete naar Oekraïne afreist. ‘We gaan kijken of alles eerlijk verloopt’, reageert Penris. ‘Bij onregelmatigheden hebben we geen geloof in het referendum.’ Als het referendum eerlijk verloopt, dan zal hij de uitslag erkennen.

Volgens hem is zijn partijvoorzitter Gerolf Annemans op de hoogte en zullen ze het achter wel bespreken. ‘Wij zijn nog altijd vrije mensen.’

Corrigeer

MEER NIEUWS