CD&V wil gratis vuilzakken voor wie zwerfvuil opruimt

Tielt -

In Tielt vindt op zaterdag 22 maart een grote zwerfvuilactie plaats. CD&V wil dat wie geregeld zwerfvuil opruimt in zijn straat, gratis afvalzakken krijgt.

Vrijwilligers en verenigingen worden opgeroepen om op zaterdag 22 maart van 9 tot 12 uur massaal mee te werken aan de zwerfvuilactie in Tielt.

Oppositiefractie CD&V wil dat de stad de mensen die vaak al jarenlang belangeloos zwerfvuil opruimen in hun straat of buurt, gratis afvalzakken ter beschikking krijgen.

‘Nu gebruiken veel van die mensen hun eigen PMD- of restafvalzakken. Maar die zijn niet alleen duurder geworden, ook het aantal gratis toegangsbeurten tot het containerpark is sinds kort beperkt, waardoor die gratis dienstverlening aan de gemeenschap in het gedrang kan komen’, aldus Joris Vande Vyvere (CD&V). Het is voor de stad goedkoper een aantal zakken gratis ter beschikking te stellen dan zelf het zwerfvuil te moeten laten verwijderen.

Maar volgens schepen van Milieu Birger De Coninck (SP.A) gebeurt dat nu al. ‘Wie zwerfvuil opruimt, kan bij de milieudienst aankloppen om materiaal te gebruiken en witte zakken te krijgen. Maar wellicht is dat nog te weinig bekend.’ Tielt zal zich ook inschrijven in de actie Let’s do it in de vuilbak om zwerfvuil op een meer permanente basis aan te pakken met meters en peters van straten of pleinen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio