YouTube heeft beslist: Axel Hirsoux gaat naar Kopenhagen

Axel Hirsoux, Eva Jacobs, Sil, Udo, Yass of Bandits: vanavond weten we wie ons land vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Als het van YouTube afhangt dan is het duidelijk: Vlaanderen wordt van de kaart geveegd door Wallonië en Axel Hirsoux mag naar Denemarken.

De populariteit van een artiest wordt vaak bepaald door het aantal views van een lied op YouTube. In deze moderne tijden luisteren veel muziekliefhebbers immers op het videokanaal naar hun favoriete muziek.

Ook de nummers van alle Eurosong-kandidaten prijken op YouTube. En wat blijkt? Van alle kandidaten is Axel Hirsoux, de sympathieke Waal met engelachtige stem, het populairst. Intussen keken meer dan 36.000 mensen naar zijn ode aan de moeders 'Mother'. Hij wordt nipt gevolgd door Eva Jacobs, die met 'Nothing is Impossible' iets meer dan 35.000 mensen wist te lokken. 

Bijzonder opmerkelijk: Bandits, het populaire jongensgroepje dat nochtans zelf tot 'generatie YouTube' behoort, scoort het minst van alle kandidaten. Amper 13.000 views kreeg het groepje op het videokanaal. De kleine bandieten moeten hopen dat de kijker er vanavond anders over beslist. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees