Terrasjesweer op zondag

Terrasjesweer op zondag

Foto: BELGA

Het is zondag droog en vrij zonnig. Over het oosten blijft er echter nog geruime tijd veel bewolking hangen. Het zal pas later in de namiddag zijn vooraleer ook hier de zon begint door te breken.

Er waait een matige wind uit westelijke richtingen. De maxima schommelen rond 10 graden in de Ardennen en 13 tot lokaal 16 graden elders.

Zondagavond zijn er opklaringen. ‘s Nachts neemt de bewolking toe vanuit het noordwesten. De minima bedragen 4 tot 9 graden.

Maandag domineren wolken het weerbeeld, maar hieruit valt weinig of geen neerslag. Pas in de loop van de namiddag kan de zon over het westen van het land van tijd tot tijd doorbreken. De wind waait matig uit een westelijke sector. De maxima liggen op 9 graden in de Ardennen en ongeveer 13 graden in de andere regio’s.

Dinsdag en woensdag is het vaak bewolkt met vooral over het noorden en oosten kans op een bui. In de tweede helft van de week komt er meer ruimte voor de zon. De middagtemperatuur loopt op van zowat 12 graden dinsdag naar ongeveer 17 graden op donderdag en vrijdag. In het weekend wordt het opnieuw koeler.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Het weer in België


meer...