JUPILER PRO LEAGUE. Genk bibberend naar Play-off 1, OHL naar Play-off 3

JUPILER PRO LEAGUE. Genk bibberend naar Play-off 1, OHL naar Play-off 3

Foto: Belga

KRC Genk heeft zich na een heuse thriller geplaatst voor Play-off 1. De Limburgers haalden een 2-0-achterstand op in Kortrijk, terwijl AA Gent in eigen huis onderuit ging tegen Zulte Waregem. OHL is dan weer veroordeeld voor het spelen van Play-off 3 tegen Bergen na een pijnlijke nederlaag tegen de Draken. Waasland-Beveren is gered na een gelijkspel tegen leider Standard. Voorts debuteerde Anderlecht-coach Besnik Hasi met een zege en won Club de Brugse derby.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Genk door het oog van de naald

In de strijd om het laatste ticket voor Play-off 1 startte KRC Genk dramatisch in Kortrijk. Na een blunder van doelman Van Hout en een goedkope strafschop stonden de Limburgers al na twaalf minuten 2-0 achter. Tot overmaat van ramp viel Jelle Vossen na een halfuur geblesseerd uit. Meteen na de rust kreeg Genk echter een penalty na een fout op Thomas Buffel en Gorius scoorde de 2-1. Invaller Cissé scoorde de 2-2 en dat bleek voldoende om naar Play-off 1 te mogen.

AA Gent hield in een bomvolle Ghelamco Arena lange tijd gelijke tred met Zulte Waregem, tot Sylla even voor tijd alsnog scoorde voor de bezoekers waardoor de Buffalo's worden doorverwezen naar Play-off 2.

Domper voor OHL, Waasland-Beveren verrast nog

OH Leuven begon goed in Bergen en kwam via een strafschop op voorsprong. Nadien nam de rode lantaarn echter de match in handen via Monteyne en Arbeitman: 2-1. De Leuvenaars maakten nog wel gelijk tien minuten voor tijd maar namen risico's in het slot en verloren uiteindelijk nog na een late strafschop. OHL zal nu uitgerekend tegen Bergen in Play-off 3 moeten uitmaken wie zakt en wie naar de play-downs met tweedeklassers mag.

Waasland-Beveren had genoeg aan een gelijkspel om mathematisch zeker te zijn van het behoud en zo geschiedde ook. De mannen van Bob Peeters kwamen verrassend op voorsprong tegen leider Standard maar de Rouches sleepten uiteindelijk nog een gelijkspel uit de brand.

Club en Anderlecht doen gouden zaak

Naaste achtervolger Club Brugge profiteerde optimaal: na de (zuinige) zege in de derby tegen Cercle bedraagt de kloof met Standard bij de start van de play-offs plots nog amper twee puntjes.

Kersvers Anderlecht-coach Besnik Hasi gooide tegen Oostende meteen de opstelling door elkaar en dat loonde, de thuisploeg bracht bij wijlen aardig voetbal op de mat en volgt in het spoor van blauw-zwart op vijf punten van de Rouches.

Uitslagen:

Waasland-Beveren - Standard 1-1
AA Gent - Zulte Waregem 0-1
Lierse - Lokeren 0-2
Anderlecht - KV Oostende 4-0
KV Kortrijk - RC Genk 2-2
Club Brugge - Cercle Brugge 1-0
Bergen - OHL 3-2
KV Mechelen - Charleroi 0-3

Eindstand:

1.Standard 67
2.Club Brugge 63
3.RSC Anderlecht 57
4.Zulte Waregem 53
5.Lokeren 51
6.Racing Genk 45
--------------------------
7.AA Gent 44
8.KV Kortrijk 39
9.KV Oostende 34
10.SC Charleroi 34
11.Cercle Brugge 33
12.Lierse 32
13.KV Mechelen 31
14.Waasland-Beveren 31
------------------------------
15.OH Leuven 27
16.Bergen 22

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.