‘Spectaculaire beelden van gevonden Boeing 777’ blijken virus

‘Spectaculaire beelden van gevonden Boeing 777’ blijken virus

Deze foto moet de vermiste Boeing 777 voorstellen. In werkelijkheid gaat het om een foto van een Airbus A320 die in 2009 landde op de Hudson-rivier. Het bericht over de Boeing 777 is dus foutief.

‘Vlucht MH370 van Malaysia Airlines is teruggevonden in de Bermudadriehoek, de passagiers leven nog!’ Zo luidt een bericht dat zich razendsnel op Facebook verspreidt. Het bericht belooft exclusieve beelden van het gevonden toestel, gemaakt door het betrouwbare CNN News. Helaas voor de nieuwsgierigen blijkt het te gaan om een virus, dat zich in je computer nestelt om onder meer (bank)gegevens te stelen.

Wie de nieuwsberichten van de vermiste Boeing 777 de laatste dagen gevolgd heeft weet dat er tientallen theorieën onderzocht worden, maar dat er verder nog niks teruggevonden werd van het vliegtuig. Eén ding is zeker: het vermiste toestel is NIET teruggevonden in de Bermudadriehoek, wat een bericht op Facebook ook beweert.

Het bewuste bericht belooft exclusieve beelden van het gecrashte vliegtuig, die bewijzen dat de passagiers nog in leven zijn. Maar niets is minder waar: de video is er enkel op uit om je enkele gegevens te ontfutselen. De makers vragen je om de link te delen op Facebook, zodat de link zich heel snel kan verspreiden. Vervolgens moet je een plugin installeren om de video te kunnen zien. Naar verluidt gaat het om een ‘HD-video Codex Pack’-plugin, maar in werkelijkheid wordt er enkel kwaadaardige software op je pc geïnstalleerd. Onder meer de website De Hoax-wijzer en de politie Lokeren waarschuwen voor de malafide praktijken.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees