Koffie- en theehuis gepland op Standaert-site in Ledeberg

Koffie- en theehuis gepland op Standaert-site in Ledeberg

Foto: archief/fvv

GENT - Op de plaats van de gewezen doe-het-zelfzaak Standaert in Ledeberg komt waarschijnlijk een koffie- en theehuis en een multifunctionele loods. Dat staat in het voorontwerp voor het terrein in het hart van Ledeberg.

Stad Gent kocht, onder impuls van de buurtbewoners, een stuk van het terrein van de over de kop gegane doe-het-zelfzaak Standaert aan en liet een studiebureau een ontwerp maken voor de toekomst van de site.

‘Er is in Ledeberg nood aan een laagdrempelige ontmoetingsplek, zoals een thee- en koffiehuis. Dat trekt heel divers volk’, zegt Nathalie Desmet, zogeheten wijkregisseur van Ledeberg. ‘Daarnaast is er veel vraag naar een flexibele zaal. Het voorontwerp stuurt aan op een multifunctionele loods, geen megasportzaal.’

Desmet benadrukt dat de Standaert-site afgestemd wordt op de bewoners van Ledeberg. ‘De enthousiaste actievoerders, maar ook de oude en nieuwe Ledebergenaars en de andere verenigingen.’

Sloop

Stad Gent onderzoekt of de doe-het-zelfzaak gesloopt moet worden. ‘Enkele loodsen zijn in zeer slechte staat en niet langer veilig en betreedbaar’, zei schepen Tom Balthazar (SP.A) donderdag op een vraag van Bram Vandekerckhove (Groen).

Dit najaar zou er al een tijdelijke invulling komen. ‘Er is wel geen budget voor iets groters, zoals DOK of Rosca doet. Het zal meer van onderuit moeten komen’, zegt Desmet.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio