Naaktstrand Bredene breidt uit

© efo

Tussen Vosseslag in De Haan en strandpost 6 in Bredene starten volgende week grote zandopspuitingswerken. Die zullen ongeveer een maand duren.

efo

‘De bedoeling is om fijn zand op te spuiten, dat voor de kust van Blankenberge gebaggerd wordt’, zegt ingenieur Peter De Wolf van het Agentschap Maritieme Dienstverlening Kust van de Vlaamse Overheid. Het is aannemer Jan De Nul die de werken uitvoert.

In totaal wordt 360.000 kubieke meter zand opgespoten via buizen op het strand. Die buizen vertrekken vanuit schepen op zee, die vastliggen aan een speciale boei.

‘Het gaat om de eerste opspuiting op het strand van Bredene sinds 1994. Het is echt nodig, want de recente Sinterklaasstorm heeft veel zand weggespoeld.’

Een deel van het strand gaat dicht voor het publiek omdat er drijfzand kan ontstaan door de werken.

De werken beginnen tussen Vosseslag en het naaktstrand. Dat strand zal door de werken gevoelig uitbreiden.Vervolgens komt de zone ten oosten van de Hippodroom aan bod. Daarna volgen de zone tussen de Twins (post 1) en het Duinegat (post 2).

‘Door de werken krijgen het strand en de duinen opnieuw voldoende bescherming tegen stormweer’, zegt ingenieur De Wolf. De plaatsing van strandcabines komt door de werken in de toeristische zone niet in het gedrang.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio