Brusselse Muntschouwburg toont wereldpremière opera Nick Cave

In de Brusselse Muntschouwburg wordt dit najaar een opera van de Australische singer-songwriter en dichter Nick Cave vertoond. ’Shell Shock, a requiem of war’ toont het lijden van de Eerste Wereldoorlog. Het is daarmee de blikvanger van het nieuwe seizoen van het operahuis, dat donderdag werd voorgesteld.

Shell Shock, a requiem of war is een dans-oratorium van componist Nicholas Lens met teksten van de bekende Nick Cave. In twaalf gedichten schetst die het oorlogslijden van soldaten, moeders, vrouwen, wezen en gevangenen. De voorstelling past in de herdenking van de Eerste Wereldoorlog die honderd jaar geleden begon.

De regie is in handen van de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, die zich voor het eerst waagt aan grootschalig muziektheater. De productie gaat in wereldpremière in de Munt op vrijdag 24 oktober en loopt tot 2 november.

Daphne

Het seizoen 2014-2015 wordt op dinsdag 9 september afgetrapt met de opera Daphne, ter gelegenheid van 150 jaar Richard Strauss. Regisseur Guy Joosten plaatst in Daphne de wereld van een ecologisch geïnspireerde hipster aan de rand van de mainstream tegenover de harde economische realiteit.

Corrigeer

MEER NIEUWS