Volle Maan informeert kwetsbare vrouwen over anticonceptie

Award voor voorlichten van allochtone vrouwen

De preventiekoffer bevat brochures, anticonceptiemiddelen en didactische prenten. Foto: ycs

Brussel -

Het Brusselse Expertisecentrum Kraamzorg Volle Maan zet zich in om vrouwen uit kwetsbare maatschappelijke groepen te informeren over anticonceptie. Voor haar inzet werd de vereniging gisteren beloond met een prijs voor gezondheidswijsheid.

‘Gezondheidswijsheid is wat mensen nodig hebben om hun weg te vinden in de gezondheidszorg’, zegt Stephan Van den Broucke, hoogleraar psychologie aan de Katholieke Universiteit Louvain-La-Neuve. Van den Broucke was voorzitter van de jury van de Well Done MSD Health Literacy Awards, een bekroning voor projecten die de gezondheidswijsheid bevorderen. Die prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Laureaat in de categorie eerstelijnszorg was Kraamzorg Volle Maan, een in Brussel ontsproten initiatief dat vrouwen uit kwetsbare groepen informeert over anticonceptie.

‘De nu al hoge cijfers van abortus stijgen, vooral bij minderjarigen’, zegt Hanan Ben Abdeslam, oprichtster van Volle Maan. ‘Abortus bij vrouwen jonger dan twintig jaar komt hier bijna drie keer meer voor dan in Vlaanderen. In Brussel kiest een op vier vrouwen voor abortus. Daarvan is veertig procent van allochtone afkomst. Ook liggen de abortuscijfers vier keer hoger bij asielzoekers dan bij autochtonen.’

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Brussel Noordrand van vrijdag 21 maart.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio