Hogeschool PXL bundelt graduaatopleidingen

Hogeschool PXL bundelt graduaatopleidingen

De verschillende organisaties bundelen de krachten onder de noemer 'PXL-Level 5'. Foto: if

Hasselt -

De Hogeschool PXL gaat structureel samenwerken met drie Centra Voor Volwassenonderwijs (CVO) en het Provinciaal Instituut Verpleegkunde Hasselt (PIVH).

Onder de noemer ‘PXL-Level 5’ gaat Hogeschool PXL samenwerken met CVO Step Hasselt-Zonhoven, CVO De Oranjerie Aarschot-Diest-Leuven, PCVO Limburg Hasselt en Maasmechelen en PIVH Verpleegkunde Hasselt.

De samenwerking gebeurt voornamelijk op het vlak van HBO5, wat staat voor Hoger Beroepsonderwijs niveau 5. Een professioneel gericht opleidingsniveau dat zich tussen het secundair onderwijs en de professionele bachelor situeert. Het gaat dan bijvoorbeeld over opleidingen boekhouden, informatica, verkeerskunde, elektromechanica of verpleegkunde.

Graduaatopleidingen bestonden al langer, maar zullen in de toekomst door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) geaccrediteerd moeten worden, zoals dat nu voor de bachelor- en masteropleidingen al het geval is. Binnen haar directie Onderwijs zal Hogeschool PXL een stafmedewerker aanstellen die de HBO5-opleidingen zal ondersteunen.

De Centra voor Volwassenenonderwijs hebben zich gespecialiseerd in zeer praktijkgericht opleidingen en hebben ervaring in lesvormen als werkplekleren waarmee ze cursisten voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio