Belgisch voetbalcoryfee Enzo Scifo fileert de spelmakers uit Play-off 1

Onze analist Scifo: 'Vainqueur is de beste middenvelder van België'

Onze analist Scifo: 'Vainqueur is de beste middenvelder van België'

Foto: Belga

Enzo Scifo is de naam, analist voor Het Nieuwsblad de functie. De Belgische voetballegende, laatst nog actief als trainer bij Bergen, wordt onze analist tijdens de play-offs, onze ongezouten commentaargever voor de ontkoping van de competitie. Morgen geeft hij in Fan! zijn visie op de zes spelmakers van Play-off 1. Als voorsmaakje krijg je hier al zijn mening over Vainqueur.

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

'Als je naar de spelbepalende middenvelders van de Play-off 1-ploegen kijkt, is er voor mij eentje die er echt uitspringt: William Vainqueur. In mijn ogen is hij op zijn positie de beste speler die er in België rondloopt. Vainqueur is iemand die louter als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, maar Standard beseft ook dat het zonde zou zijn de aanvallende meerwaarde van haar middenvelder niet te gebruiken. Zo is Vainqueur door zijn atletische kwaliteiten een meester in het infiltreren door de verdedigende linies van de tegenstander en zoekt hij ook heel vaak de ruimte op.'

'Bovendien is hij technisch ijzersterk. Op voetbaltechnisch niveau steken hij en Vadis Odjidja er duidelijk bovenuit. Zij zijn dat type speler dat evenwicht brengt in hun ploeg en hun team zo iets extra kan aanbieden. Vainqueur mag dan misschien wat minder aanvallend spelen dan een Thorgan Hazard of een Hans Vanaken, hij slaagt erin om vanuit een iets defensievere positie de kracht van het team te bepalen. En daarin is hij, gelukkig voor Standard, gewoon de beste.'

Zaterdag gratis bij Het Nieuwsblad: De ultieme play-off gids van Fan! Met daarin een analyse van alle teams in Play-off 1, 2 en 3, een portret van topscorer Batshuayi en doorlichting van Vadis Odjidja, Dennis Praet, Thorgan Hazard, Hans Vanaken en Fabien Camus.

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.