Maak kennis met ‘The Beast’ van Obama

Wanneer de Amerikaanse president Barack Obama zich op de openbare weg waagt, doet hij dat met ‘The Beast’. Dat is niet zijn chauffeur, maar wel de luxueuze limousine waarin hij zich dan bevindt.

The Beast is het koosnaampje voor de limousine, gebouwd door General Motors, waarin Obama telkens rondrijdt. Hij wordt ook wel eens Cadillac One of Limo One genoemd, maar geen naam is terechter dan het beest. De limousine is dan ook indrukwekkend: versterkte carrosserie, met stalen, aluminum en titanium platen, kevlar banden die niet kapot te krijgen zijn, een 12 centimeter dikke staalplaat rond het chassis en portieren zo zwaar als die van een Boeing. Bovendien hebben de deuren geen klinken, maar lussen, en kunnen ze helemaal luchtdicht toe.

Indrukwekkend, niet? En dan zijn we er nog niet eens. Wat je nog zoal kan aantreffen in de wagen, zijn vijf antennes, zuurstofmaskers en -cilinders en zakjes bloed, een alarmknop, vuurwapens, camera’s speciaal gemaakt om ’s nachts goed te kunnen zien en een sproei-installatie voor traangas.

De president moet ook niet vrezen voor eenzaamheid, want er is plaats voor zeven mensen in de wagen. Vooraan is plaats voor de - speciaal door de CIA opgeleide - chauffeur en het hoofd van Obama’s lijfwachten en achteraan kunnen vijf mensen zitten. Als hij alleen in die ruimte zit, kan hij zijn tijd vullen door telefoontjes te doen met de satelliettelefoon en allerlei nuttige zaken te doen op de presidentiële laptop.

Als je nu zo jaloers bent dat je zelf ook een The Beast wil aankopen, hebben we wel slechts nieuws. De limousine kost 300.000 euro, een enorme smak geld.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees