Marc Descheemaecker Europees lijstduwer voor N-VA

Marc Descheemaecker Europees lijstduwer voor N-VA

Marc Descheemaecker Foto: Belga

De ex-topman van de NMBS, Marc Descheemaecker, zal de kieslijst van de N-VA voor het Europees parlement duwen. Dat meldt De Morgen en is bevestigd aan onze redactie.

Het was al geweten dat de N-VA aan de mouw van Descheemaecker had getrokken om op te komen voor de verkiezingen van 25 mei. ‘N-VA contacteerde mij nog vóór Nieuwjaar na een voorzichtige informele babbel’, zei Descheemaecker begin februari in Het Nieuwsblad. Het is nu duidelijk dat de vroegere spoorbaas daar ook op ingegaan is. Descheemaecker wordt lijstduwer voor de Europese lijst.

Descheemaecker publiceerde vorige week nog een boek ‘Dwarsligger’, waarin hij snoeihard uithaalde naar vicepremier Johan Vande Lanotte (SP.A). Naar aanleiding van dat boek heeft partijvoorzitter Bart De Wever aan Descheemaecker gevraagd ‘mee aan de kar van verandering te trekken’. ‘Want net als de N-VA heeft Descheemaeker meermaals gestreden tegen en gebotst met het PS-model’, luidt het.

Zijn kandidatuur zou vanavond nog moeten bevestigd worden door het kiescollege van N-VA. Naast Descheemaecker heeft de N-VA ook gepolst bij Johnny Thijs, ex-ceo van Bpost, en gedelegeerd bestuurder van Unizo Karel Van Eetvelt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees