Sportclubs zamelen kledij in

Sportclubs zamelen kledij in

Alle Kortrijkse sportclubs zetten hun schouders onder dit initiatief. Foto: dvk

Kortrijk -

Sportclubs beginnen een inzamelactie van sportkledij voor sociaal zwakkeren met de steun van Buurtsport, de Kringloopwinkel en de Gezinsbond.

De inzamelactie is een initiatief van Kortrijk Sport Atletiek en moet zijn hoogtepunt krijgen tijdens de Guldensporenmeeting op 12 juli dit jaar. Alle Kortrijkse sportclubs zetten hun schouders onder de inzamelactie ten voordele van ‘Armoede Kortrijk’.

‘Als sportclub hebben we ook een sociale rol te vervullen’, zegt Pol Parmentier, voorzitter van de atletiekclub. ‘Het is soms onvoorstelbaar hoeveel kledij soms wordt vergeten. Kleding die anderen heel goed kunnen gebruiken. Want sporten is niet voor iedereen evident. Door relatieve armoede kunnen veel mensen niet aan sport doen, door te hoge lidgelden of te dure sportkledij. Dit is mee een oproep aan iedereen om die financiële drempel te verlagen’, zegt Parmentier.

Ook de Gezinsbond doet mee aan de inzamelactie. ‘We roepen de 12.000 gezinnen die lid zijn in onze regio op eens in hun kasten op zoek te gaan naar sportkledij die ze niet meer gebruiken. En we gaan inzamelpunten organiseren, voor mensen die niet naar de Guldensporenmeeting kunnen komen’, zegt medewerker Ansger Perquy.

De selectie van nog bruikbare kledij gebeurt door Jonathan Baert van de Kringloopwinkel, die hier veel ervaring mee heeft. Samen met Buurtsport wordt dan gezocht naar een plek waar de kleding voor zachte prijzen verkocht kan worden.

‘We vragen een kleine bijdrage omdat mensen dat zelf ook fijner vinden, en zo weten we zeker dat het bij mensen terechtkomt die hier echt nood aan hebben’, zegt Leslie Ramboer van Buurtsport.

Schepen van sport An Vandersteene (N-VA) ondersteunt het initiatief ten volle. ‘Sport is een basisrecht, maar nog teveel mensen vallen uit de boot.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio