Leerlingen Sint-Franciscuscollege samen op één campus

Leerlingen Sint-Franciscuscollege samen op één campus

Het Sint-Franciscuscollege zal een metamorfose ondergaan om zo tot één campus voor alle leerlingen te komen. Foto: if

Heusden-Zolder -

Aan het Sint-Franciscuscollege start binnenkort de bouw van nieuwe lokalen. De leerlingen zullen verenigd worden op één campus in de Minderbroederstraat.

Vandaag zitten de 1.650 leerlingen van het Sint-Franciscuscollege nog verspreid over twee campussen, die van Berkenbos en die van Heusden. Bedoeling is om alle leerlingen samen te brengen in Berkenbos. Het oude klooster zal gerenoveerd en geïntegreerd worden in het nieuwe schoolgebouw. ‘Het is een droom die al sinds het fusiejaar 2000 leefde’, zegt directeur Eddy Willems. ‘De leerlingen kunnen vanaf dan, los van de keuze die ze maken, hun zes jaar secundair onderwijs op één campus volgen. We creëren een kwaliteitsvolle leer- en leefomgeving met energiezuinige gebouwen, waar we efficiënter kunnen samenwerken.’

Glasramen

In juli gaat de eerste fase van de bouwwerken van start. ‘De oude filmzaal en het J-blok worden afgebroken. Er wordt gestart met de nieuwbouw met nieuwe klaslokalen, wetenschapslabo’s, een nieuwe sporthal en theaterzaal. Lokale clubs kunnen buiten de schooluren gebruikmaken van de sporthal.’

Ook de renovatie van het klooster en I-blok, en de omgevingswerken gaan van start. Als dit allemaal klaar is, start in december 2015 de afbraak van blokken A en B. Daarna wordt het open leercentrum gebouwd en kunnen de omgevingswerken beginnen. De oorspronkelijke glasramen van het klooster worden verwerkt in het nieuwe project en aan de ingang komt een bronzen beeld van Franciscus van Assisi. Zo wil de school haar wortels blijvend herdenken.

Vanaf september 2016 zullen de leerlingen dan samengebracht worden op de gezamenlijke campus. De totale kostprijs van het project bedraagt 22,7 miljoen euro. De school krijgt bijna 75 procent gesubsidieerd via Agion, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio