Twee leerlingen van Sint-Andreaslyceum zitten in halve finale van speechwedstrijd

Twee leerlingen van Sint-Andreaslyceum  zitten in halve finale van speechwedstrijd

Emilie Victor en Jonathan Arts halen zaterdag opnieuw hun beste Engels boven tijdens de halve finale. Foto: mvn

Sint-Kruis -

Twee leerlingen van het Sint-Andreaslyceum zijn doorgestoten naar de halve finales van de prestigieuze speechwedstrijd BBC and Telenet Public Speaking Awards. Die vindt zaterdag plaats in Gent.

Emilie Victor uit het zesde middelbaar en Jonathan Arts uit het vijfde jaar van het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis hebben zich allebei geplaatst voor de halve finale van de BBC and Telenet Public Speaking Awards.

Tijdens deze prestigieuze welsprekendheidswedstrijd wordt gezocht naar de leerling die zich het beste kan uitdrukken in het Engels.

Tijdens de wedstrijd - die al aan zijn zevende editie toe is - krijgen leerlingen tussen 16 en 20 jaar de kans om hun mening te geven over een actueel onderwerp. Ze doen dat in het Engels, en voor een publiek.

Ultieme proef

Vanuit het Sint-Andreaslyceum Sint-Kruis werden uiteindelijk vijf deelnemers naar de wedstrijd gestuurd. Naast Emilie en Jonathan, mochten Céline Tack, Laura Bervoets en Olivier Ernst zich bewijzen. Zij deden het allemaal uitstekend, maar uiteindelijk mochten alleen Emilie en Jonathan doorgaan naar de halve finale. Die vindt nu zaterdag plaats in het ICC in Gent. Als ze ook die ronde overleven, wacht hen de ultieme proef tijdens de finale van 26 april in Schelle.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio