Wintertuin Zoo wordt vlindertuin

ANTWERPEN -

Met 840.000 bezoekers was de Zoo ook in 2013 de populairste Antwerpse attractie. Om die positie te behouden, presenteerde het dierenpark alweer een nieuwigheid: een vlindertuin met honderden kleurrijke diertjes.

De toeristische cijfers voor 2013 werden gisteren niet toevallig bekendgemaakt in de Antwerpse Zoo. Het dierenpark was immers ook in 2013 de meest populaire Antwerpse attractie. Een positie die de Zoo-directie de komende jaren wil behouden en uitbouwen.

De nieuwe vlindertuin past in die plannen. Het 19de-eeuwse gebouw van de Winteruin werd volledig gerenoveerd. Tussen de unieke planten zoals verschillende planten en draken- en bananenbomen, zal de bezoeker nu ook hondrden tropische vlinders kunnen bezoeken.

Vanuit Costa Rica worden wekelijks 500 poppen uit Costa Rica aangeleverd. Na aankomst worden ze in vlinderkasten gehangen en gekoesterd tot ze na maximum zeven dagen uitkomen, waarna ze enkele weken vrij vrij kunnen rondfladderen in de Zoo. Tegen Pasen zullen de eerste vlinders klaar zijn voor het grote publiek.

Klik hier en lees meer over de vlindertuin in de editie Antwerpen van Het Nieuwsblad van vrijdag 28 maart.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio