Jeugdhuis Klokhuis blinkt uit met digitale kunst

Jeugdhuis Klokhuis blinkt uit met digitale kunst

Frederik Vermeire en Michaël Van Slycken (rechts) nodigden digitale experts uit in jeugdhuis 't Klokhuis. Foto: jvdv

Hamme / Waasmunster -

‘Jongeren uit de regio die iets met digitale beeldvorming willen doen, moeten in jeugdhuis 't Klokhuis zijn’, zegt Michaël Van Slycken.

Hij coördineert in het Hamse jeugdhuis het project Offline. ‘We kozen deze benaming omdat heel wat jongeren al online bezig zijn met het creëren van beelden, video-installaties en andere digitale animaties.

Van 7 tot en met 11 april (telkens van 10 tot 17 uur) organiseren we een vormingsweek rond videomapping, digital storytelling en videokunst. De resultaten daarvan zullen in Hamme en daarbuiten merkbaar zijn, aangekondigd maar vaak ook onverwacht.’ Michaël Van Slycken en ondervoorzitter Frederik Vermeire van 't Klokhuis engageren voor de opleiding professionals van Piazza Dell’ Arte. ‘Zij geven de cursisten alle ruimte voor hun eigen creatieve en artistieke inbreng. Voor de projectie van de resultaten dompelen we hen onder in de wereld van videomapping. Dat is een techniek die het mogelijk maakt om beelden te projecteren op eender welke ondergrond of figuur. We willen daarmee grote evenementen in de regio bereiken.’

Zowel de Hamse jeugddienst als de jeugdraad van buurgemeente Waasmunster tonen interesse voor het project. Ook Jean-Marie Bytebier, directeur van de Waasmunsterse academie, is enthousiast. ‘Een academie is meer dan tekenen en schilderen’, stelt Bytebier. ‘Dat illustreren we met onze afdeling digitale beeldvorming en Kunst in de Straat op jaarmarktdag.’

Cursus Offline in ‘t Klokhuis in Hamme van 7 t.e.m. 11 april. Inschrijven (20 euro leden, 25 niet-leden): offline@jeugdhuisklokhuis.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio