Boudewijn Seapark investeert miljoen in nieuwe attractie

Boudewijn Seapark investeert miljoen in nieuwe attractie

Bobo’s AquaSplash wordt begin juli geopend. Foto: mvn

Sint-Michiels -

De Spaanse groep Aspro, die Boudewijn Seapark uitbaat, investeert een miljoen euro in een nieuwe attractie voor het park in Sint-Michiels. De Bobo’s AquaSplash is vooral bedoeld voor de kinderen.

Het Boudewijn Seapark in Sint-Michiels krijgt er een nieuwe attractie bij. De Spaanse groep Aspro, die dit park uitbaat, investeert een miljoen euro in een nieuwe waterattractie. Vooral kinderen zullen er veel plezier aan beleven.

‘Op de plaats waar vroeger de roofvogelshow werd gehouden, komt de nieuwste attractie: Bobo’s AquaSplash’, zegt Geertrui Quaghebeur, commercieel manager van het park. ‘De nieuwe attractie is 1.100 vierkante meter groot en heeft vier hoge en vier kleine glijbanen. De attractie heeft ook waterspuiten en katrollen omringd door een plonsbad van 30 centimeter diep. Errond komt een weide met ligzetels en gratis wifi.’

De opening van de nieuwe attractie is begin juli gepland. ‘Ze kadert in de verdere uitbouw van de strategie van ons park.’

Nieuwe zeehondjes

Het nieuwe seizoen van het pretpark start op zaterdag 5 april. Het park biedt drie familieshows met dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen, waarbij de show met de zeeleeuwen volledig vernieuwd werd. Het park telt twintig buitenattracties en twaalf overdekte attracties in Bobo’s Indoor. In mei worden in het park drie zeehondjes geboren, iets wat niet meer is gebeurd sinds 2008.

Het Boudewijn Seapark vierde vorig jaar zijn 50ste verjaardag. En het was een goed jaar voor het park, want het had een omzetstijging van 8 procent in vergelijking met 2012. Vorig jaar werd flink geïnvesteerd in het Dolfinarium, dat een nieuw decor en een nieuwe show kreeg.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio