PLAY-OFFS. Club mist acht spelers, ook zorgen voor Genk

PLAY-OFFS. Club mist acht spelers, ook zorgen voor Genk

Club Brugge start aan de play-offs met een geschorste Meunier en zeven geblesseerden Foto: Belga

Vanavond is het dan zover: met Club Brugge-Lokeren beginnen de langverwachte play-offs. Na een slopend, regulier seizoen beginnen verscheidene ploegen echter met blessurezorgen aan die eindstrijd.

PLAY-OFF 1

Club Brugge start aan de play-offs met een geschorste (Meunier) en zeven geblesseerden ­ Tchite, Blondel, Odjidja, ­Mechele, Fatai, Coopman en Kujovic. De afwezigheid van Meunier en Mechele, die drie weken out is met een dijblessure, maakt dat de Club-defensie weer hertekend wordt. Hoewel Jim Larsen weer bij de kern komt, is de basisplaats in principe voor Oscar Duarte. Tom Høgli, aan zijn laatste maanden bezig bij Club, is de logische rechtsachter ad ­interim.

Op het middenveld kan Club nog geen beroep doen op Odjidja. ‘Zijn herstel verloopt goed, maar we moeten absoluut vermijden dat hij terugvalt, want dan is het voor dit seizoen einde verhaal’, zegt Preud’homme. In de Brugse derby stond Gudjohnsen nog op de positie van Odjidja. De wedstrijd voordien was dat Refaelov. Nu Vazquez weer fit is, heeft Preud’homme drie opties om Odjidja te vervangen.

Voor de openingsmatch van Play-off 1 tegen Zulte Waregem kan Emilio Ferrera geen beroep doen op Jelle Vossen. De 25-jarige aanvoerder van RC Genk ondervindt nog te veel last van een scheurtje in de kuit en kon nog niet met de groep trainen. Hij geraakt ten vroegste speelklaar voor de tweede match, de verplaatsing naar Lokeren. Ook achterin zit Ferrera met behoorlijk wat problemen. Simaeys keert weliswaar terug uit schorsing, maar Kara (derde schorsingsdag), Koulibaly (geel geschorst) en Walsh (tweede schorsingsdag) staan aan de kant. Köteles doet zijn wederoptreden na een inactiviteit van een aantal weken. Ook Buffel is weer fit.

PLAY-OFF 2

Waasland-Beveren zal de optie van zijn coach Bob Peeters lichten. Hij zal ook volgend seizoen aan het roer staan. Vandaag praat de club met assistent Alex Czerniatynski.

Bij Cercle Brugge krijgen Maertens en Staelens speelkansen op Kortrijk. Per match in Play-off 2 komen twee tot drie jongeren in actie. Voor de keepers is er een beurtrol. Tweede doelman Jo Coppens vertrekt na dit seizoen. Lentz (Roeselare) is  kandidaat om hem op te volgen.

Bij KV Kortrijk trainden Raman (verzwikte enkel), Martin (rug), Coulibaly (knie) gisteren volledig mee. Na een botsing met Tomasevic is doelman Clepkens een vijftal dagen buiten strijd met een barstje achter het oor. Daardoor wordt keepertrainer Deman weer tweede doelman voor de match tegen Cercle. Chanot (plaatje in de enkel) moet na overleg met de dokter toch onder het mes en speelt nog twee wedstrijden. Keet krijgt nog drie matchen voor zijn schouderoperatie. De club gaat vandaag en morgen het veld onder water zetten om de hobbeligheid weg te werken en de losse stukken te laten dichtklitten.

PLAY-OFF 3

OH Leuven heeft beroep aangetekend tegen de schorsing van drie speeldagen voor Bjorn Ruytinx. Het wordt vanmiddag behandeld.
Van Goethem (kuit) is onzeker voor zaterdag.

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.