STANDARD-ANDERLECHT

Besnik Hasi: ‘Wij spelen niet voor een punt’

Besnik Hasi: ‘Wij spelen niet voor een punt’

Besnik Hasi begint nooit aan een match om één punt te halen. Foto: Photo News

ANDERLECHT -

Anderlecht staat op Sclessin voor een loodzware opdracht. Een nederlaag tegen leider Standard betekent acht punten achterstand op de Rouches en zes op Club Brugge. Toch wil Besnik Hasi niet voor een punt gaan spelen in Luik. ‘Ik ben nog nooit aan een wedstrijd begonnen met het idee dat een punt genoeg was. Na de wedstrijd kan je pas zeggen of je tevreden bent met een punt’, zei de Anderlecht-trainer.

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Voor de wedstrijd tegen Standard kan Hasi opnieuw rekenen op de diensten van Chancel Mbemba. Die was sinds de wedstrijd tegen Genk out met een blessure aan de hamstrings, maar trainde opnieuw een week voluit. Demy de Zeeuw trainde ook opnieuw mee na zijn hoofdblessure, maar heeft bij sommige acties nog last.

Massimo Bruno blijft dan weer een twijfelgeval. De Italo-Belg is grieperig en mocht vrijdag thuis blijven van Hasi omdat hij met koorts kampte. Het is nog afwachten of hij vandaag zal kunnen spelen.

Buyens of De Sart?

Bij Standard liet trainer Guy Luzon even in zijn kaarten kijken over zijn keuze tussen twee spelers voor dezelfde postitie. Hij had het niet specifiek over de wedstrijd, maar zei over het verschil tussen De Sart en Buyens als tweede centrale middenvelder naast Vainqueur: ‘In wedstrijden waarin ik op balbezit wil spelen, kies ik voor De Sart. Als ik snel en veel diep wil gaan, dan is Buyens mijn eerste keuze.’

Als Anderlecht-trainer Hasi dus straks een halfuurtje voor de aftrap het wedstrijdblad in handen krijgt, dan kan hij theoretisch in het tactisch boekje van Luzon kijken. Of het hij het Hebreeuws zal begrijpen, is een ander paar mouwen. Luzon kan immers ook voor Buyens kiezen omdat De Sart in de reguliere competitiewedstrijd op Sclessin tegen Anderlecht, nauwelijks in het stuk voorkwam. Rekent Luzon hem dat nu aan, of wil hij zien hoeveel vooruitgang De Sart sindsdien heeft gemaakt?

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.