Sea Life nodigt iedereen uit voor zeehondenvrijlating

BLANKENBERGE - Op dinsdag 1 april zal het Sea Life Centre drie zeehonden vrijlaten op het strand van Blankenberge. 'Door de stormen van de afgelopen maanden, tellen we meer opgevangen zeehondjes dan normaal.', zegt hoofdverzorger Manu Potin.

Violette is de enige gewone zeehondenpup die dinsdag haar vrijheid terugkrijgt. Ze spoelde aan in Koksijde op de dag van kerstavond, 24 december 2013.

Nana en Herman zijn de andere pups die zullen vrijgelaten worden. Beide zijn grijze zeehonden. Nana spoelde midden januari aan in Bredene. Herman verbleef slechts een anderhalve maand in het opvangcentrum nadat de pup aanspoelde in Knokke-Heist en kampte met een virale infectie.

Nog steeds verblijven drie zeehondjes in de quarantaines van het Sea Life Centre: 'Abnormaal voor deze periode van het jaar maar de vele stormen eind december en begin januari maakten het zeehondenpups niet makkelijk.', aldus Potin.

De vrijlating vindt plaats aanstaande dinsdag op het strand van Blankenberge ter hoogte van het SEA LIFE Centre. De vrijlating vangt aan om 10 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio