Belgische verliest hand bijna na aanval met machete

Een Belgische vrouw is in Mozambique bijna haar hand verloren nadat ze door drie inbrekers aangevallen werd met een machete. Ze werd meteen naar het ziekenhuis gebracht voor een spoedoperatie.

In de nacht van vrijdag op zaterdag slopen drie inbrekers de slaapkamer van de vrouw binnen via het dak, vertelden een vriend en buur van het slachtoffer aan het persbureau AFP. De drie hadden een machete bij zich. De vrouw hield haar handen voor haar gezicht, waarop ze haar hand er bijna afsneden.

‘Ze raakte ernstig gewond’, zegt politiewoordvoerder Chaaguro Momad. Dat bevestigen de buur en de vriend van het slachtoffer. ‘Haar hand hing alleen nog met een draadje vast aan haar arm.’ Ze werd dan ook meteen naar het ziekenhuis gebracht voor een spoedoperatie.

De inbrekers gingen aan de haal met twee gsm’s.

De vrouw woont in de regio Pemba, waar buitenlanders momenteel volop aan het investeren zijn in aardgas. Ze bouwt er een huis op een domein waar een rijke Frans-Belgische familie ook eigendommen heeft.

Criminaliteit is iets waar ze in de regio niet of nauwelijks mee te maken krijgen. ‘We wonen hier zeven jaar en het is de eerste keer dat er zoiets gebeurt’, getuigen enkele bewoners van de regio.

De feiten werden nog niet bevestigd door de Belgische ambassade in Mozambique.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees