Cavendish start in De Panne

Cavendish start in De Panne

Mark Cavendish werd ziek na de helse Milaan-Sanremo. Foto: pn

Mark Cavendish zegde door ziekte af voor Gent-Wevelgem, maar zat zaterdag alweer anderhalf uur op de fiets. Hij is dinsdag voorzien in de VDK Driedaagse De Panne-Koksijde. ‘Mark voelt zich een stuk beter, dus hij staat op de planning’, aldus ploegleider Rolf Aldag. ‘Het voordeel is dat De Panne niet één dag duurt, er zijn meerdere kansen. Mark vond het heel jammer om Gent-Wevelgem te missen, maar het had geen zin om te starten als we niet zeker waren dat hij bij de eerste groep kon eindigen.’

Mark Renshaw, eveneens ziek na Milaan-Sanremo, is ook voorzien om terug te keren in De Panne-Koksijde. Alessandro Petacchi, sukkelend met tendinitis aan de pezen van de pols, is nog steeds onzeker.

Nadien is Cavendish voorzien in de Scheldeprijs, waarna hij een break neemt. Cavendish zou dit seizoen maar één grote ronde rijden, de Tour, maar blijft twijfelen. ‘Als je Mark om 3 uur ’s nachts wakker zou maken om te vragen of hij de Giro wil rijden, dan zegt hij ja. Als je hem dat op een rationeler moment vraagt, niet. Mark houdt gewoon erg van de Giro, maar vorig jaar is het moeilijk gebleken om die de combineren met de Tour. De Ronde van Californië is het logische alternatief voor de Giro’, aldus Aldag.

Corrigeer