Gentse familie doet theorie af als ‘fantasie’

‘De Rechtvaardige Rechters in ons bezit? Is dit een grap?’

‘De Rechtvaardige Rechters  in ons bezit? Is dit een grap?’

Foto: rr

GENT - Een bekende Gentse familie die de gestolen Rechtvaardige Rechters nog altijd in bezit zou hebben. Onderhandelingen over een teruggave die spaak zouden lopen omdat de familie haar goede naam niet wil verliezen. Na de onthullingen van kunsthistoricus Paul De Ridder leefde de droom op dat de bekendste kunstdiefstal van ons land toch nog opgelost kon worden. Maar echt bewijs blijft uit, en volgens de bewuste familie ‘is het allemaal fantasie’.

‘Fantasie, uitgevonden zaken. We kunnen het niet anders zien dan als een grap.’ De verklaringen van kunsthistoricus Paul De Ridder van vrijdag over de Rechtvaardige Rechters zinderen het hele weekend na. ­Zeker ook bij de familie van oud-minister August De Schryver, want het zou diens familie zijn die het gestolen paneel nog altijd in bezit zou hebben, toch volgens de theorie-De Ridder.

Officieel hullen de zeven nog levende kinderen van De Schryver zich in stilzwijgen. Toen hun naam jaren geleden een eerste keer werd gekoppeld aan de Rechtvaardige Rechters reageerden ze nog met een ontkennende brief. Toen onze krant hen gisteren om een reactie vroeg, wensten ze niet meer te reageren. Ze zijn gecontacteerd door het parket van Gent, dat wordt bevestigd. ‘Maar al de rest is fantasie’, klinkt het.

De verklaringen van De Ridder lokken ondertussen erg gemengde reacties uit. Lees er alles over in Het Nieuwsblad van maandag 31 maart.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees