‘Ik gek? Ik maak altijd zulke foto’s’

Een van de meest opvallende foto's van een door valpartijen geteisterde Gent-Wevelgem is die waar Damien Vandamme dwars over de weg ligt om een foto te nemen.

Nieuws en LIVE op Sportwereld.be

De vijftigjarige Damien Vandamme uit het Waalse Komen-Waasten – net over de taalgrens – is zich van geen kwaad bewust. ‘Ik wilde de renners in beeld, met op de achtergrond de leeuwen van het monument aan de Britse begraafplaatsBerks Cemetery Extension. Ja, ik lag daarvoor op de grond. Dat is mijn stijl, zo neem ik wel vaker foto's van sportevenementen. Maar dat ik daarvoor mijn leven of dat van iemand in het peloton in gevaar heb gebracht? Nee, dat denk ik niet. Ik snap de commotie helemaal niet. Soms neem ik met een bevriende fotograaf zelfs dergelijke foto's van rallywedstrijden. Nog nooit liep er iets verkeerd, nog nooit heb ik gedacht dat ik gevaar liep. De renners zijn mij op enige afstand gepasseerd, de motards suisden net iets dichter voorbij.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.