Opnames van Brits-Vlaamse reeks ‘The Missing’ gestart

Opnames van Brits-Vlaamse reeks ‘The Missing’ gestart

Foto: if

Nog tot begin juni lopen in ons land de opnames van een nieuwe achtdelige dramareeks ‘The Missing’, een coproductie van BBC en Eén. Dat meldt de openbare tv-zender maandag in een persbericht.

The Missing, geschreven door Harry en Jack Williams en geregisseerd door Tom Shanklan, vertelt het verhaal van het Britse jongetje Oliver dat plots verdwijnt op vakantie in Frankrijk. Zijn ouders en de politie stellen alles in het werk om hem terug te vinden. Tot alle sporen dood lijken te lopen en het koppel alleen terugkeert naar Engeland. Enkele jaren na de verdwijning vindt de vader toch een nieuwe aanwijzing.

De opnames gebeuren volledig in België, onder meer rond Brussel, en nemen honderd dagen in beslag. De Belgische acteurs Titus De Voogdt (Welp, 22 mei, Steve + Sky) en Emilie Dequenne (Rosetta, A perdre la raison) vertolken samen met James Nesbitt, Frances O’ Connor en Tcheky Karyo de hoofdrollen. Ook de Vlamingen Johan Leysen, Hilde Heijnen, Maarten Goffin en Lotte Heijtenis spelen een belangrijke rol in de serie, die op BBC One, Eén en later op Starz in de Verenigde Staten wordt uitgezonden.

The Missing is een samenwerking tussen het Britse New Pictures en Company Pictures (The White Queen) enerzijds en het Belgische Czar TV, samen met Two Brothers Pictures en Playground.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees