Bewoners rusthuis Riethove verhuizen naar nieuw gebouw

Bewoners rusthuis Riethove verhuizen naar nieuw gebouw

De bewoners zijn tevreden in het nieuwe complex. Foto: dji

Oudenburg -

De bewoners van rusthuis Riethove zijn maandag verhuisd naar het gloednieuwe complex naast het oude gebouw in de Ettelgemsestraat. ‘Dat ik dit nog mag meemaken’, lacht de 103-jarige Adrienne Knudde.

Het was gezellig druk gisteren in het nieuwe woonzorgcentrum Riethove. De kamers waren afgelopen weekend al in orde gebracht, maar de definitieve verhuis was maandagnamiddag pas gepland. Afgelopen nacht sliepen de bewoners een allereerste keer in het nieuwe complex.

‘Riethove telt vandaag 81 kamers, waarvan drie voor korte verblijven’, vertelt OCMW-voorzitster Rita Meyns (CD&V). ‘Elke kamer is liefst 28 vierkante meter groot, wat meer dan een verdubbeling is in vergelijking met de oude kamers.’

Het nieuwe gebouw voldoet aan alle normen van een modern rusthuis. Voor de bewoners is het even wennen, maar de meeste keken uit naar hun nieuwe woonst. ‘Wie had dat gedacht dat ik nog een verhuis zou mogen meemaken’, lacht Adrienne Knudde. De kwieke vrouw wordt in juni 104 jaar .

Jaren wachten op groen licht

Ook Cecile Moeyaert (88) trok gisteren haar nieuwe kamer in, weliswaar met gemengde gevoelens. ‘Mijn man is zes weken geleden overleden, dus deze enkele kamer is dubbel nieuw voor mij’, vertelt Cecile. De opening van het nieuwe Riethove was gisteren een langverwachte hoogdag voor Oudenburg. Het bouwdossier lag al in 2001 voor het eerst op tafel, maar het was jaren wachten op groen licht van de hogere overheden. Ook de bouw en afwerking liepen bijna een jaar vertraging op door een dodelijk arbeidsongeval. Een 39-jarige vloerlegger van Moldavische kwam toen om het leven. Met de opening van het nieuwe Riethove kan het stadsbestuur ook werk maken van de invulling van het oude gebouw. Er zijn plannen om er een dienstencentrum (LDC) op te richten en verschillende diensten onder te brengen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio