Wijnverkoop en spaghetti-avond om geld in te zamelen

Leerlingen Don Bosco op jobvakantie in Lubumbashi

Leerlingen Don Bosco op jobvakantie in Lubumbashi

Negen leerlingen van Don Bosco trekken in juli naar Lubumbashi. Foto: dpw

Zwijnaarde / Oosterzele / De Pinte -

Joachim De Schuijmer en Pieter Dujardin uit De Pinte trekken samen met Jana Raman uit Oosterzele en zes andere Don Boscoleerlingen drie weken naar Congo.

Het wordt geen pleziertrip, maar een educatieve werktrip, waar de negen leerlingen en hun vier begeleiders maar al te graag drie weken vakantie aan opofferen. Voor ze in juli vertrekken, organiseren ze tal van sponsorevents, te beginnen morgen 2 april met een spaghettidag op Don Bosco.

Projectcoördinator Chris Cobbaut: ‘In 2004 organiseerden we voor het eerst een dergelijke trip naar een ontwikkelingsland, naar de Centraal Afrikaanse Republiek’, zegt hij.

‘Maar gezien de voortdurende onrust in dat land, verlegden we ons naar Lubumbashi in Congo. Om de twee jaar trekt een groep leerlingen naar ginds om er te assisteren bij de speelpleinwerking. En om er klussen op te knappen, zoals schilderen of het inrichten van een nieuw slaapverblijf. De negen geselecteerde leerlingen werken twee jaar rond het project. Ze volgen een opleiding tot speelpleinmonitor en ook na de trip, maken ze nog een paper. De bedoeling van het project is leerlingen ervaringen te laten opdoen en hun indrukken te delen met hun medeleerlingen. Je kan veel verhalen vertellen over ‘hoe het in de derde wereld is’, maar indrukken horen van leeftijdsgenoten die je goed kent, komt intenser over. Dat merken we, de impact bij de leerlingen is veel groter geworden sinds we dit project zijn gestart. Ook de respons tijdens de sponsorevents is verdubbeld.’

De leerlingen organiseren dus tal van events zoals een wijnverkoop en enkele eetfestijnen. Morgen is er de grote spaghettidag in de cafetaria van het Don Boscocollege in Zwijnaarde. Tussen 11.30 en 14 uur en van 17.30 tot 20.30 uur kan u aanschuiven voor een bord pasta. Er is ook in een gigantisch dessertbuffet voorzien.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio