Jeugdboek over lichtallergie

© rbt

Met ‘Sterrenlicht’ schrijft de Tervuurse Gerda Debyser (56) een origineel jeugdboek over lichtallergie, dementie en sterren en planeten.

rbt

Debyser schrijft al sinds ze kind was en heeft altijd een passie gehad voor jeugdromans. Aan Sterrenlicht gingen twee onuitgegeven schrijfsels vooraf waarop ze voortbouwde om tot dit debuut te komen.

Het boek gaat over Minke, die steeds meer in de ban raakt van de mysterieuze Lester, die alleen 's nachts leeft. Het lijkt een vampierenverhaal, maar dat is het niet. Langzaamaan ontdekt het meisje waarom haar vriendje nooit naar buiten komt.

‘De inspiratie voor het verhaal haalde ik uit een krantenartikel over een jongen met lichtallergie’, zegt Debyser. ‘Ik raakte gefascineerd door het bijzondere leven dat hij moet leiden. Het boek speelt zich af in de leefwereld van prille veertienjarigen. Daarnaast maakt de lezer ook kennis met de verwarde wereld van een dementerende oma.’

Gerda Debyser tekent ook. Een tentoonstelling van haar kunstwerken is vanaf 3 april zes weken lang te zien in het Spaans Huis in het park van Tervuren.

www.gerdadebyser.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus