Stad investeert in kunstgras

Brugge -

In Dudzele, in sportpark Daverlo in Assebroek en in de Gulden Kamer in Sint-Kruis kunnen voetballers vanaf volgend jaar voetballen op een kunstgrasterrein. Daarvoor telt het stadsbestuur van Brugge 1,8 miljoen euro neer.

Van de totale investeringskost van 2,5 miljoen euro, waarvan de Vlaamse overheid 30 procent voor zijn rekening neemt, betaalt Brugge de komende tien jaar 59.500 euro per terrein per jaar, ofwel dus 1,8 miljoen euro in totaal. Dat is de prijs die de stad betaalt voor de aanleg en het onderhoud van de velden.

‘Het gaat eigenlijk om een soort leasingformule, waarbij de fabrikant garandeert dat het terrein tien jaar in optimale staat blijft, conform de normen die worden opgelegd door de UEFA en FIFA’, zegt schepen voor Sport Annick Lambrecht (SP.A). ‘In de vergoeding zijn onder andere ook nog het jaarlijks groot onderhoud, de plaatsing en het onderhoud van de veldverlichting, ballenvangers, hekwerk en dugouts inbegrepen. Indien de leverancier hier niet aan voldoet, kan de Stad een schadevergoeding eisen.’ Na tien jaar wordt de stad eigenaar van de terreinen.

Hoe dan ook gaat het volgens Lambrecht om een goede investering. ‘De voorbije jaren werden al kunstgrasterreinen aangelegd op de sportsites Olympia en Koude Keuken. Het grote voordeel is dat die terreinen altijd bespeelbaar zijn, minder onderhoud vergen en altijd optimale speelomstandigheden garanderen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio