WielrennenBeloften SAINT-CIERS

Benjamin Declercq wint slotrit

© vdb

Benjamin Declercq won zondag de laatste rit van de tweedaagse Tour du Canton de Saint-Ciers in de buurt van Bordeaux. De Izegemse tweedejaarsbelofte bracht ook de puntentrui mee naar huis.

tvm

Benjamin Declercq hield na 148 kilometer in een sprint met vijf zijn ploegmaat Dieter Bouvry en de Fransman Benoit Drujon af. ‘Dieter en ik kregen de opdracht om onze krachten te sparen tot op het plaatselijke traject, waar we over de côte de Lamourette moesten’, vertelt de renner van EFC-Omega Pharma-Quick Step.

‘De manschappen van Blagnac-Vélo Sport 31 versnelden twee keer op de helling. Door die ritmewisselingen hadden de renners van Armée de Terre het moeilijk. Alleen de leider en de tweede in de stand slaagden er nog in om de aanvallen te pareren. Toen hebben wij gedemarreerd. Met een groepje kwamen we bij David en zijn medevluchter (Fabien Grellier) en haalde ik het in de spurt. Deze overwinning smaakt natuurlijk naar meer. Hopelijk kan ik binnenkort eens een selectie afdwingen voor de nationale beloftenploeg. Op termijn zou ik graag mijn broer Tim bij de profs vervoegen, maar de weg is nog lang’, beseft Declercq.

Morgen vrijdag komt de universitair aan de start van de sterk bezette Triptyque des Monts et Châteaux.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs