Everton in poleposition om Lukaku te kopen

Everton in poleposition om Lukaku te kopen

Lukaku heeft wel oren naar een verlengd verblijf bij Everton, maar dan is een ticket voor de Champions League een must. Foto: Reuters

Everton ligt in poleposition om Romelu Lukaku definitief over te nemen van Chelsea. De club van manager Roberto Martinez hoopt op kwalificatie voor de Champions League en moet afrekenen met het miljoenengeweld van Tottenham.

De krant The Daily Mail pakte ­gisteren uit met het nieuws dat Chelsea bereid is Lukaku voor 20 miljoen pond (24 miljoen euro) aan Tottenham Hotspur te verkopen. Een bericht dat volgens Lukaku’s manager Christophe Henrotay ‘nonsens’ is.

Henrotay is wel in ­gesprek met Tottenham, maar hij onderhoudt ook nauwe banden met Lukaku’s huidige club Everton. De blauwe club uit ­Liverpool wil maar wat graag de Belg definitief overnemen van Chelsea. En belangrijker: Lukaku wil ook zelf bij Everton blijven. The Toffees ontvangen zondag Arsenal in wat een cruciale wedstrijd voor de vierde plaats en een Champions ­League-ticket wordt. Het vooruitzicht met Everton deel te nemen aan het kampioenenbal doet de nog altijd maar 20-jarige spits watertanden.

Romelu Lukaku scoorde dit seizoen al twaalf keer, bijna evenveel als alle Chelsea-spitsen samen (vijftien goals). Maar toch is Chelsea-manager Mourinho geen fan van de ­bonkige Belg. De Londenaren zijn op zoek naar een ander type spits voor volgend ­seizoen. Als er genoeg geld in het laatje komt, zijn ze bereid Lukaku in de zomer te laten gaan. Ook Chelsea moet ­immers op de financiële fairplayregels en dus op de centen letten.

Spurs: ‘Geld geen probleem’

Vraag is of Everton de vraagprijs van Chelsea zal kunnen of willen betalen. Het transfer­record staat nog altijd op naam van Marouane Fellaini, die in 2008 zo’n 20 miljoen euro kostte. Mogelijk kan de kwalificatie voor de Champions ­League Everton net dat beetje ­financiële ruimte geven om zich van de diensten van Lukaku te verzekeren.

Als Everton het niet haalt, geldt Tottenham als een kanshebber om Lukaku opnieuw naar Londen te halen. De Spurs hebben er nog maar eens een rotseizoen opzitten, ondanks een investering van meer dan honderd miljoen in spelers. Volgend seizoen gaat zo goed als zeker de Nederlander Louis van Gaal als coach aan de slag. Voorzitter Daniel Levy herhaalde gisteren nog dat Tottenham zich deze zomer zal versterken op enkele ‘sleutelposities’ en dat geld daarbij geen probleem vormt.


Lees het volledige artikel in de (digitale) krant van 3 april

Corrigeer

MEER NIEUWS