PLAY-OFFS. Uitkijken naar Anderlecht-Club Brugge, herpakt Gent zich?

PLAY-OFFS. Uitkijken naar Anderlecht-Club Brugge, herpakt Gent zich?

Anderlecht-Club Brugge: de laatste waterkans voor Anderlecht Foto: BELGA

Ook dit weekend wordt weer volop gevoetbald in de Jupiler Pro League. Standard en Zulte Waregem openen vrijdagavond de debatten en het wordt ook uitkijken naar wat Gent en Kortrijk zaterdag doen, maar hét klapstuk wordt zondag om 20u gespeeld: Anderlecht-Club Brugge. Een vooruitblik.

Play-off 1: Verliest Anderlecht ook laatste sprankje hoop?

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 • Play-off 1/2A/2B/3
 • LIVE binnen- en buitenlands voetbal
 • De ploeg van Michel Preud’homme heeft alvast het mentale voordeel. Club is de ploeg in vorm en onderstreepte dat door op de openingsspeeldag van de play-offs bekerwinnaar Lokeren met 5-1 te verslaan.

  Standard opent de tweede speeldag vrijdagavond (20u30) op het veld van Zulte Waregem. Essevee won vorige zaterdag vlot met 0-3 bij het kwakkelende Genk. In de stand volgen de jongens van coach Dury als derde op 7 punten van Standard.

  Lokeren en Genk treffen elkaar zaterdagavond (20u) op Daknam en mikken allebei op hun eerste punten in de play-offs.

  Play-off 2: herpakt Gent zich?

  In groep A van play-off II moet favoriet AA Gent zich zaterdag (20u) op het veld van Lierse herpakken na het onverwachte 0-1 verlies tegen Oostende. De kustploeg ontvangt op hetzelfde moment Waasland-Beveren.

  Charleroi en Kortrijk spelen zaterdagavond vanaf 20u om de leidersplaats in groep B. Het andere groepsduel tussen Cercle Brugge en KV Mechelen zal dan net afgelopen zijn.

  Play-off 3: kloof kan negen punten worden

  In play-off III kan OH Leuven een gouden zaak doen mits winst zaterdag (20u) in Bergen. De kloof bedraagt dan al negen punten. OHL heeft dan aan een puntje in de derde wedstrijd genoeg om zich naar de eindronde met drie tweedeklassers te schieten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.