Duitse journaliste doodgeschoten in Afghanistan

Een man gekleed als een politieman heeft twee buitenlandse journalistes neergeschoten in het oosten van Afghanistan. Een van de vrouwen is overleden, meldt de politie. De andere is zwaargewond.

Het persbureau AP bevestigt dat het dodelijke slachtoffer de Duitse oorlogsfotografe Anja Niedringhaus is. De gewonde journaliste, Kathy Gannon, komt uit Canada. De aanval vond plaats in het afgelegen dorp nabij de Afghaanse grens met Pakistan.

De journalisten brachten verslag uit van de voorbereidingen voor de presidentsverkiezingen van zaterdag, toen ze werden aangevallen door een man in politieuniform. ‘Een van de journalisten is op slag gedood, de andere bevindt zich in een kritieke toestand’, verklaarde Jakoeb Mandozai, adjunct-politiebaas van de provincie Khost.

Een woordvoerder van de gouverneur van Khost suggereert dat de aanvaller effectief een politieman was.

De laatste weken hebben de taliban hun aanslagen opgedreven in een poging om de komende verkiezingen te verstoren. Vorige maand werd nog een prominente Afghaanse journalist van het persbureau AFP samen met acht andere mensen gedood toen taliban-militanten het vuur openden in een luxehotel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees