Bericht over bende die takken op straat legt om vrouwen te verkrachten is nep

Bericht over bende die takken op straat legt om vrouwen te verkrachten is nep

Foto: Google Street View

‘Dames, ik heb jullie volledige aandacht nodig.’ Zo begint een massaal gedeeld Facebook-bericht dat gaat over de regio Limburg. In die provincie zou volgens het bericht een bende aan het werk zijn die doelbewust takken op de rijweg legt. Als vrouwen uitstappen om te hindernissen te verwijderen, worden ze naar verluidt verkracht. Gelukkig is het verhaal een hoax en dus compleet verzonnen.

Het bericht spreekt van drie slachtoffers van de bende, maar dat is dus totaal uit de lucht gegrepen. Er zijn verschillende versies van het verhaal, maar steeds komt dezelfde boodschap naar voren: een groep mannen die het gemunt heeft op onschuldige vrouwen. De bende maakte volgens de berichten slachtoffers in de buurt van Hasselt, Halen, Herk-de-Stad en Lummen.

Volgens de hoax-wijzer, een populaire site die waarschuwt voor dergelijke valse berichten, gaat het om een satirische grap die wil aantonen hoe makkelijk mensen nepwaarschuwingen geloven en delen. Wie het bericht op Facebook of in zijn mailbox ziet verschijnen, deelt het dus best niet verder.

Corrigeer

MEER NIEUWS