Ook jongeren van 4 Europese extreemrechtse partijen slaan handen in elkaar

Ook jongeren van 4 Europese extreemrechtse partijen slaan handen in elkaar

De voorzitters van de jongerenafdelingen van de extreemrechtse partijen die de handen in elkaar slaan (v.l.n.r.): Udo Landbauer van de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖe), Tom Van Grieken van het Vlaams Belang (VBJ), Julien Rochedy van het Franse Front National (FNJ) and Gustav Kasselstrand van de Zweden-Democraten (SDU). Foto: AFP

In Wenen hebben de jongerenorganisaties van vier Europese extreemrechtse partijen beslist om samen te werken in de aanloop naar de Europese verkiezingen van 25 mei. Ze doen dat onder de slogan Yeah, Young european alliance for hope (Jong Europese alliantie voor hoop).

Naast de Vlaams Belang Jongeren, vertegenwoordigd door voorzitter Tom Van Grieken, gaat het om de jongerenafdelingen van de Oostenrijkse FPÖ, het Franse FN en de Zweden-Democraten. Hun moederpartijen hebben plannen om na de verkiezingen een gemeenschappelijke fractie te vormen in het Europees Parlement, maar niet om gezamenlijk campagne te voeren.

Yeah verzet zich tegen de centralistische visie van de Europese Unie en de ‘massale immigratie’ en wil werken aan een Europa van ‘vaderlanden’. Daarnaast willen de organisaties ook gezamenlijke activiteiten ontplooien zoals zomeruniversiteiten, zo verklaarde Tom Van Grieken. De kaderleden van de jongerenafdelingen zullen ook deelnemen van de 1 meimanifestatie van het Front National in Parijs ter ere van Jeanne d’Arc.

Yeah staat naar eigen zeggen open voor andere gelijkgezinde jongerenafdelingen. Het samenwerkingsverband van de moederpartijen telt onder meer ook nog de Nederlandse PVV, de Italiaanse Lega Nord en de Slovaakse SNS.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees