Opbrengst van recordjacht gaat naar kankerfonds en weeshuis

Gitok met acht wereldrecords in Guinness Book of Records

Het hoogste schaakstuk ter wereld meet nu 5,04 m. Foto: if

Kalmthout -

Bij een poging om elf records van Guiness World Records te breken, slaagden de leerlingen en leerkrachten van het Gitok in Kalmthout erin acht records naar zich toe te halen. De records gaan van sportieve huzarenstukjes tot echte bouwwerken.

‘Ieder jaar organiseren we een actie voor het goede doel’, zegt leerkracht Maurits Meire. ‘Maar na de sponsortochten, kermissen en de zeepkistenrace, wouden we iets nieuws brengen.’ Gitok haalde een deurwaarder en scheidsrechters in huis en samen met de leerlingen werd gekozen welke records haalbaar moesten zijn.

Eensgezindheid

Van de elf recordpogingen slaagden er acht. ‘Dit is geweldig’, zegt Meire. ‘Maar meer nog was de eensgezindheid en de solidariteit bij deze actie prachtig.’ In een laaiende sfeer werden records verpulverd. Zo stond het wereldrecord van de langste kroonkurkenketting op 37.170 stuks. Gitok verdubbelde ruim het aantal. Andere geslaagde recordpogingen zijn het hoogste schaakstuk ter wereld (een exacte en uitvergrootte replica op schaal zijn van het bestaand ‘Championship Staunton’ schaakstuk) met een hoogte van 5,04 meter en het simultaan push-ups, behaald door 353 leerlingen. Er waren ook geslaagde individuele recordpogingen: 20 meter lopen met zwemvliezen in 13.33 seconden, een toren van bekers bouwen binnen 30 seconden met een hoogte van 41.51 cm, 73 lucifers breken in één minuut, de meeste badmutsen op één hoofd met 75 exemplaren en 89 sprongen in één minuut.

Gitok Solidariteit organiseerde de actie ten voordele van het Oudercomité tegen Kanker en het weeshuis Little Hearts in Cambodja.

Geweldige sfeer

‘Er hing een geweldige sfeer in de school’, zegt Van de Mierop. ‘De reeks gesneuvelde records bewijst toch dat onze jongeren een goede fysieke conditie hebben en warm te krijgen zijn voor wereldsolidariteit.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio