Inbraak en diefstal in freinetschool De Tandem

Inbraak en diefstal in freinetschool De Tandem

De dieven probeerden via verschillende ramen binnen te breken. Foto: mvn

Sint-Kruis -

Dieven hebben in de freinetschool De Tandem in Sint-Kruis 800 euro gestolen. Dat geld vonden ze in de kluis. Ook enkele enveloppes met geld van de ouders werden gestolen. ‘En er is heel wat schade aangericht’, klinkt het bij de getroffen school.

Freinetschool De Tandem in de Leopold Debruynestraat in Sint-Kruis kreeg dinsdagnacht ongewenst bezoek. Dieven braken binnen in de school en lieten heel wat schade achter. In totaal maakten ze 800 euro buit. Ook de herstellingskosten zullen behoorlijk hoog oplopen.

De dieven probeerden via verschillende ramen om binnen te geraken. Telkens werd het raamwerk geplooid, maar hun pogingen kenden geen succes.

Uiteindelijk konden ze wel een deur open breken zodat ze het gebouw konden betreden. Eenmaal binnen werden verschillende binnendeuren geforceerd. De noodverlichting haalden ze naar beneden.

Moestuintje op school

‘Hoeveel de schade precies bedraagt, kunnen we nog niet zeggen’, zegt een administratief bediende. ‘Het is wel zo dat er binnenkort iemand een bestek komt opmaken om alles te herstellen.’

Ook de kluis werd door de dieven onder handen genomen. Ze verplaatsten die en kregen ze uiteindelijk open met een slijpschijf. Zo gingen ze met het spaargeld van de school aan de haal. Ook enkele enveloppes met geld van ouders van enkele kinderen werden gestolen.

‘Onder andere het inschrijvingsgeld voor de loopwedstrijd Dwars door Brugge van drie leerlingen’, meldt de school. ‘Maar daar zal de vzw voor inspringen. En het geld van drie leerlingen voor hun moestuintje op school.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio