VOETBAL4DE KLASSE BFC DUFFEL-ZELE - Ken Vets en FC Duffel staan tegen Zele voor kapitale thuismatch in titelstrijd

‘Toch niet doorslaggevend’

‘Toch niet doorslaggevend’

Ken Vets: ‘Het wordt een héél belangrijke match.’ Foto: was

Duffel -

Vier speeldagen van het einde van de competitie staan FC Duffel en Zele zij aan zij aan deleiding in vierde klasse B. Uitgerekend de twee titelkandidaten kijken elkaar morgen in de ogen. Hoogspaning in Duffel! Zoveel is zeker.

Al maandenlang weergalmt in Duffel de roep dat het kampioen wil spelen in vierde klasse. Voor coach Pascal Leemans en zijn gevolg is het morgen dan ook D-day. Met de komst van grote concurrent Eendracht Zele kunnen de Duffelaars bij winst een enorme stap zetten naar de grote droom van derde klasse.

‘Het wordt een hele belangrijke match, maar ze is niet doorslaggevend’, houdt middenvelder Ken Vets de druk wat van de ketel. ‘Na dat onderonsje zijn er nog negen punten te verdienen en de voorbije weken bewezen dat iedereen met de punten morst. Het zal erop aan komen om nog vier weken lang geconcentreerd te voetballen.’

‘Uiteraard zet de winnaar van morgen een enorme stap in de goede richting, maar puntenverlies hoeft niet noodzakelijk fataal te zijn.’

FC Duffel heeft niet de beste herinneringen aan Zele, dat de Duffelaars in de heenronde een bijzonder lastige namiddag bezorgde.

‘We speelden er onze beste match niet, maar dat had misschien met de tegenstander te maken’, blikt Vets terug. ‘Zele heerste en dat mag niet opnieuw gebeuren. We moeten meteen de bal opeisen en de wet dicteren. Dan maken we een kans.’

Zenuwen

De zenuwen zullen strak gespannen staan in Duffel. Bestuur, supporters, technische staf en spelers: allemaal willen ze naar derde klasse.

‘De honger is groot en de wil om te slagen nog meer. Maar nu ondervinden we dat je geen titel op bestelling krijgt. We gaan er alles aan doen om die leidersplaats uit handen te geven, maar we zien wel wat het wordt. We moeten zeker vermijden om krampachtig te gaan voetballen omdat het van moeten is.’

Heeft FC Duffel zichzelf niet in de huidige positie gewroet? De club had zichzelf de voorbije maanden rijkelijker kunnen belonen.

‘Dat is juist. We hadden meer punten op ons conto kunnen schrijven. Daar kan je nu uren over praten, maar het lost niks op. We staan samen met Zele op de eerste plaats met het puntentotaal dat de rangschikking aangeeft. Dat is de realiteit en daar moeten we de komende vier weken mee verder’, besluit Vets.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio